75598
į pradžią
 
 
 
 
 


Prekiaujame lietuviškų kalakutų skerdiena. Vieneto svoris apie 5 kg.

Keptas kalakutas - šventinio stalo puošmena, dalinamės vienu iš paruošimo būdų.

 

Jums reikės :

Kalakuto
2 šaukštai aliejaus, 0,5 stiklinės grietinės, šaukštas mairūnų, citrinos sultys, druskos, pipirų.

Įdaras:
stiklinė razinų, stiklinė anakardžių ar kitokių riešutų, stiklinė migdolų, 0,5 stiklinės džiovintų abrikosų, 
2 šaukštai sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, 0,5 stiklinės cukraus, 2 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių. 

Spanguolių tyrė: 
500 g spanguolių, 3 obuoliai, 0,5 stiklinės cukraus.

 

Pastaba tiems, kas pirko užšaldytą kalakutą:

Kaip atšildyti (atlaidinti) kalakutą?
Norint atšildyti jau sušaldytą kalakutą, rekomenduojame jį maždaug porai parų padėti į šaldytuvą ar kitą patalpą, kur temperatūra yra vos keliais laipsniais aukščiau nulio. Tokiomis sąlygomis atlaidintas kalakutas kalakutas nepraras skysčių ir išlaikys puikias skonines savybes.

 

Paruošimas

Kalakutą nuplauname, apšluostome, įtriname druska ir pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pusvalandžiui. Razinas, riešutus ir abrikosus nuplauname. Migdolus suberiame kelioms minutėms į verdantį vandenį, išgriebiame, perliejame šaltu vandeniu, nulupame. Abrikosus supjaustome. Puode išlydome sviestą, suberiame migdolus, razinas, abrikosus ir riešutus, pakepiname maišydamos 3 min. ant lėtos ugnies. Suberiame cukrų, pakaitiname, kad ištirptų. Suberiame petražolių lapelius, įpilame grietinę, išmaišome. Nukeliame nuo ugnies, ataušiname, sudedame į dubenėlį.

Kepimas

Kalakutą įdedame į aliejumi pateptą skardą, įpjauname ir įdarome. Storu siūlu susiuvame, patepame aliejumi, pabarstome mairūnais, įpilame 2 šaukštus vandens, įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 2-2,5 val. 180°C, retkarčiais palaistydamos išsiskiriančiu skysčiu. Po valandos skardą išimame, sparnelius ir šlauneles apvyniojame folija, kad neišdžiūtų ir neapdegtų. Prieš kepimo pabaigą kalakutą patepame grietine, kad odelė pasidarytų traški.

Spanguolių tyrė

Spanguoles nuplauname. Obuolius nulupame, perpjauname, pašaliname sėklalizdžius ir smulkiai supjaustome. Į mažą puodą įpilame 2-3 šaukštus vandens, sudedame obuolius, uždengiame, paviriname 10 min., įberiame pusę spanguolių, cukrų, viriname, kol pasidarys skysta masė. Po 5 min. beriame likusias spanguoles, dar paviriname, viską pertriname per sietelį.




Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti