(oncorhynchus keta) Kilmės šalis Kinija, EEC: 3700/02812, FAO 67

Keta – Lašišinė žuvis Oncorhynchus keta; gyvena Ramiojo vandenyno šiaurinėje dalyje ir Arkties vandenyne; kūno ilgis iki 1 m, svoris – iki 14 kg; pavasarį migruoja į šiaurę, pasiekia Arkties vandenyno baseino upes iki Lenos ir Makenzio; minta vėžiagyviais, sparnakojais moliuskais ir kitų žuvų jaunikliais; subręsta per ketverius – penkerius metus; žvejojama dėl skanios mėsos ir ikrų, iš kurių gaminami raudonieji ikrai.